Zelenszkij: Amíg vannak rakétáik, addig sajnos nem fognak megnyugodni

Az ukrán fegyveres erőknek és az állampolgároknak fel kell készülniük az újabb csapásokra – figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij elnök tegnapi esti videóbeszédében.

Miközben a hőmérséklet országszerte fagypont körül mozog Ukrajna-szerte emberek milliói néznek szembe áramszünettel a hidegben. Az orosz lassan két hónapja zajlanak bombázzák az ukrán energia-infrastruktúrát, ami idáig csaknem két milliárdos kárt okozott, és civilek tízmillióit taszította a létbizonytalanság szélére. Az ukrán államfő szerint a válság továbbra sem csillapodik.

Úgy tudjuk, hogy a terroristák újabb csapásokat terveznek. Ezt biztosan tudjuk. Amíg vannak rakétáik, addig sajnos nem fognak megnyugodni

– jelentette ki Zelenszkij.

Aláhúzta: a következő hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző, amikor az ukránoknak a háború kezdete óta az eddigi legsúlyosabb helyzettel kellett megbirkózniuk az áramellátás terén.

A védelmi erőink felkészülnek. Az egész ország felkészül. Minden lehetséges forgatókönyvet kidolgoztunk, a szövetségeseinkkel együtt.

– szögezte le Zelenszkij.

Az oroszok továbbra is azt állítják, hogy nem támadják a civil infrastruktúrát. Az elnöki szóvivő múlt héten arról beszélt, hogy az ukránok egy csapásra véget vethetnének a lakosság szenvedésének, ha teljesítenék az orosz követeléseket.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/28/zelenszkij-percrol-percre-orosz-ukran-haboru-elo-2022-november-28/#zelenszkij-amig-vannak-raketaik-addig-sajnos-nem-fognak-megnyugodni

Részvény: