Tomán Szabina Novák Katalinban látja a „sisterhood” lehetőségét

A vállalkozó az Indexnek adott interjúban elárulta, miért mondott igent, amikor elnöki tanácsadónak kérték fel Novák Katalin csapatába.

Májusban derült ki, hogy tudósok, gazdasági szakemberek, sportolók, és korábbi Fidesz-kormányok miniszterei is ott vannak abban a testületben, akikkel a magyarok problémáit és a rájuk váró kihívásokat vitatta meg Novák Katalin köztársasági elnök. A tanácsadói csapatban helyet kapott Tomán Szabina, Toman Lifestyle Kft. alapító-tulajdonosa is, aki most az Indexnek adott interjúban árulta el a felkérés körülményeit.

Mint mondta, a megkeresés hivatalos levél formájában érkezett, ő pedig Novák Katalinnak mondott igent. „Furcsának tűnhet a posztjával egy kalap alatt említeni a sisterhood (női testvériség) szót, de szerintem jelenleg ő az a hiteles és tudatos nő, aki segíthet a magyar nőknek, akik jelenleg vállalkozóként vagy munkavállalóként úgy érzik, hogy hátrányt szenvednek. Olyan területeken tudja kamatoztatni tapasztalatát immár köztársasági elnökként, amiket korábban családokért felelős tárca nélküli miniszterként vett a szárnyai alá. Kimondottan örülök annak, hogy ezt le tudjuk fordítani a női munkavállalók nyelvére és lehetőségeire.”

Tomán Szabina elmondta, hogy a tanácsadói szerepében főként a női munkavállalók helyzetét javító kérdésekben fogalmaz meg javaslatokat.

Arra a kérdésre, hogy van-e összefüggés a tanácsadói szerep, illetve a között, hogy kiszállt az RTL Cápák között című műsorának befektetői közül, Tomán azt mondta, „a négy évad alatt több vállalkozó mellé szegődtem, mert ez egy elvárás is, hisz azért ülünk ott, hogy befektessünk. Én pedig sokszor nemcsak pénzt adtam, hanem az időmet vagy a kapcsolati hálómat is. Nekem a saját családom és a Toman Lifestyle a legfontosabbak, a helyes hangsúlyok pedig úgy vannak meg az életemben, ha rájuk fókuszálok.”

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230912_Toman_Szabina_Novak_Katalin_sisterhood

Részvény: