Sokan meghaltak az áradásokban Kínában, és óriásiak az anyagi károk

29 ember meghalt, 16-an pedig eltűntek, a károkat pedig legalább 96 milliárd jüanra (mintegy 4700 milliárd forintra) becsülik.

Legalább 29 ember meghalt, 16-an pedig eltűntek a heves esőzések okozta áradásokban a Kína északkeleti részén fekvő, Pekinget és Tiencsint körülölelő Hopej tartományban – közölték a helyi hatóságok.

A tartomány 110 megyéjében, városában és körzetében okozott károkat a víz. Az illetékesek elmondták, hogy megrongálódott az infrastruktúra, a közlekedés, az energiaszolgáltatás, a távközlés és a vízellátás is. A károkat egyelőre mintegy 96 milliárd jüanra (mintegy 4700 milliárd forintra) becsülik, de összesítésük még tart.

A természeti csapás csaknem négymillió embert érint, körülbelül 320 ezer hektáron borította el a víz a termést, ebből 131 500 hektárt teljesen letarolt.

Az eddigi adatok alapján 40 ezernél is több ház dőlt össze, és a 150 ezret is meghaladja a megrongálódott épületek száma. Az áradás miatt több mint ezer óvodában, általános-és középiskolában keletkezett kár.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230811_Kina_aradasok_halottak_aradasok_esozesek_karok_Peking_Tiencsin_Hopej_termeszeti_csapas

Részvény: