Robbanások rázták meg Szíria fővárosát, csak sejtik, hogy ki támadott

Robbanások rázták meg vasárnapra virradóra Damaszkuszt, egyelőre nem tudni, mi okozta őket – írja az MTI a helyi média információi alapján.

Bár a robbanások esetleges célpontjairól a hatóságok nem tettek említést, a múltban ehhez hasonló műveleteket az izraeli hadsereg hajtott végre Szíriában, az arab ország légvédelme pedig már több, Izrael felől érkező rakétát semmisített meg a levegőben. A legutóbbi ilyen incidenst augusztus 7-én jelentették, amikor a szíriai állami média szerint izraeli rakéták csapódtak Damaszkusz környékére, a támadásban négy kormánykatona meghalt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, a szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő civil szervezet szerint Izrael az Irán-barát milíciák Damaszkusz környékén lévő fegyverraktárait támadta. Izrael az esetek többségében nem erősíti meg, hogy valóban ő követte el a támadásokat, de az államnak deklarált célja, hogy megakadályozza, hogy a Bassár el-Aszaddal szövetséges Irán megvesse lábát a szomszédos országban.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/08/13/sziria-bombazas-damaszkusz-izrael/

Részvény: