Orbán Viktor szövetségese rosszul lett, már csak pacemakerrel engedik ki a kórházból

Az izraeli kormányfő nincs életveszélyes állapotban.

Szívritmusszabályzót kapott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, akit továbbra is megfigyelés alatt tartanak egy Tel-Aviv környéki kórház szívosztályán – közölték vasárnap orvosai.

A beültetés zökkenőmentesen, komplikációk nélkül zajlott. Nincs életveszélyes állapotban, jól érzi magát, és visszatér a napi rutinjához
– mondta Roj Bejnart, aki a Sheba Medical Center ritmuszavar-központját vezeti. Netanjahu egy hete kapott szívmonitort, miután kórházba került, mert szerinte kiszáradt, amikor a Galileai-tónál nyaralt anélkül, hogy megfelelően védekezett volna a hőhullám ellen.

A 73 éves vezetőt szombat este sürgősen behívták, miután „átmeneti ritmuszavart” észleltek nála – mondta Bejnart. A beültetés előtt egy videón Netanjahu kijelentette: „Remekül érzem magam, de hallgatnom kell az orvosaimra”.

Netanjahu irodája vasárnap közölte, hogy várhatóan még a nap folyamán hazaengedik. Közben elhalasztották a kormánykabinet heti ülését. Az izraeli kormányfő, tavaly október elején, néhány héttel az országos választások megnyerése előtt, a jom kippur idején már egy rövid időre kórházba került.

Netanjahu tovább forszírozza bíróság jogköreinek megkurtítását
Bár a tüntetések miatt márciusban visszavonulót kellett fújnia az izraeli kormánynak az igazságügyi reform kapcsán, most újra előkerült a kérdés. Ezúttal egy finomított törvényjavaslatot szeretnének elfogadtatni, amely kevésbé drasztikusan csorbítaná a legfelsőbb bíróság jogköreit, mint az eredeti terv. Ettől függetlenül zavargások várhatók az országban.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/netanjahu-pacemaker-korhaz.774541.html

Részvény: