Orbán szerint tarthatatlan, ami Budapesten történik

A fővárosi Fidesz-frakcióval történt egyeztetés során jutott erre az eredményre.

Budapesten járt Orbán Viktor miniszterelnök, aki az V. kerületi Cukor utcai Fidesz-irodában a kormány és a párt fővárosi frakciójának jövőbeli együttműködéséről tárgyalt – írja az MTI Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének összefoglalója alapján. A budapesti ügyekről szóló találkozón elhangzott az is: „ami most van, az tarthatatlan, Budapesten változás kell”.

Orbán arról beszélt Havasi szerint, hogy a budapesti Fidesznek azon kell dolgoznia, hogyan lehet a nemzet fővárosából a legtöbbet kihozni, a kormánnyal összefogva. Nagy célokat kell megfogalmazni, nagyon sokat kell dolgozni és végül győzni fogunk – idézték szavait.

Karácsony Gergely igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség, ami miatt most szenved a város – mondta ezt az a miniszterelnök, akinek kormánya szolidaritási hozzájárulás címén sok tízmilliárd forintot vonna el a vagyonosabb önkormányzatoktól, így a fővárostól is.

Az Ibolya presszóba ment nosztalgiázni Szentkirályi Alexandrával Orbán Viktor

A belvárosi Fidesz-irodában tartott eligazítást a pesti fideszeseknek Orbán Viktor miniszterelnök, majd átmentek az Ibolya presszóba Szentkirályi Alexandrával és a többiekkel nosztalgiázni.

Az önkormányzati választások előtt Orbán eddig legfeljebb félgőzzel kampányolt a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra mellett, évértékelő beszédében meg sem említette a jelöltet.

A szombati találkozó után Orbán, Szentkirályi, az V. kerületi polgármester és mások társaságában átsétált az Ibolya presszóba, ahol a Fidesz-elnök egyetemista diákéveiről, a helyhez kötődő emlékeiről mesélt. A fővárosi kampány indításának számító eseményt Orbán előzetesen nem jelentette be, ahogy egy héttel korábban az országos kampánystartot sem, amit egy nemesgörzsönyi magtárban tartott. Orbán itt az ország első falusi miniszterelnökének nevezte magát.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240428_orban-szerint-tarthatatlan-ami-budapesten-tortenik

Részvény: