Önálló államtitkárság alakul a víziközmű-ágazatért

Önálló államtitkárság jön létre az Energiaügyi Minisztériumban, amely a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az államtitkárságot 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezeti.

A döntést az Energiaügyi Minisztérium azzal indokolta, hogy „a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása”.

A víziközmű-szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét, ezért az új szervezeti egység kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása és felügyelete, valamint az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal való együttműködés
– közölte az Energiaügyi Minisztérium.

V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget. Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/energiaugyi-miniszterium-vizikozmu-allamtitkarsag-onkormanyzat-energiaellatas.767195.html

Részvény: