Novák Katalin visszatér Kijevbe

A köztársasági elnök Kárpátalján kezd, Kijevbe és Bucsába is elmegy.

Novák Katalin kiemelten fontosnak tartja, hogy találkozzon a kárpátaljai magyarokkal ilyen nehéz időben – hangsúlyozta a Sándor-palota. A köztársasági elnök részt vesz a beregszászi Katolikus templom ökumenikus istentiszteletén, megkoszorúzza Szent István király mellszobrát és tárgyal kárpátaljai magyar politikai, egyházi és oktatási vezetőkkel, találkozik kárpátaljai magyarokkal. Az államfő Bucsába is elutazik.

Lebuktak az oroszok a gyilkosságokról szóló hazudozásukkal
Újabb bizonyítékok jelentek meg arról, hogy a Kijev térségében lévő Bucsa városában talált civil halottak az előtt kerültek az utcákra, mielőtt az ukrán hadsereg bevonult a településre. Az ezt tagadó orosz kormány hazudik.

Az államfő szerdán Kijevbe megy, ahol az ukrán kormány meghívására részt vesz a Krími Platform soron következő, augusztus 23-i találkozóján, a magyar államfő így újra személyesen találkozhat Zelenszkij ukrán elnökkel.

A Krími Platformot Zelenszkij hozta létre 2021. augusztus 23-án.

A találkozón Áder János korábbi köztársasági elnök is részt vett, aki akkor biztosította ugyan Ukrajnát Magyarország támogatásáról, de egyben kritizálta is az országot a nyelvtörvény miatt. A nemzetközi fórum azzal a céllal jött létre, hogy Ukrajna megtárgyalhassa partnereivel: a Krím-félszigeten miként lehetne visszaállítani az ukrán fennhatóságot.

Időközben Novák Katalin aláírta az új budapesti ukrán nagykövet, Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig ellenjegyezte már a dokumentumot, így a nagykövet hamarosan érkezhet.

Kiderült: milliárdokkal támogattuk a külhoni magyar diákok tanulmányait
A Bethlen Gábor Alap beszámolójából kiderül, hogy a külhoni fiatalok tanulmányaira mennyi pénzt fordít az Orbán-kormány.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/novak-katalin-latogatas-kijev-bucsa-karpatalja.776143.html

Részvény: