Novák Katalin: Juncker már sehol sincs, de Orbán Viktor még mindig a helyén – VIDEÓ

Hiszek a kölcsönös tiszteletben. Nem hiszem, hogy az európai családon belül tiszteletlenséget kellene mutatnunk egymás iránt – tette helyre az őt kérdező svájci újságírót Novák Katalin köztársasági elnök a Svájci Gazdasági Fórumon.

A magyar államfő beszéde utáni panelbeszélgetésen Urs Greding felidézte azt a 2015-ös videót, amelyen Jean-Claude Juncker, akkori bizottsági elnök az Európai Tanács csúcstalálkozójára érkezve diktátornak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, majd kézfogásuk alkalmával arcon legyintette a magyar kormányfőt – írja a Magyar Nemzet.

Az interjú készítője most a „sokat mondó”, ám diplomáciai körökben súlyosan elítélendő jelenetet arra használta volna, hogy arról kérdezze Novák Katalint, Magyarország még mindig otthon érzi-e magát az EU-ban?

A köztársasági elnök azt válaszolta, hogy meggyőződése szerint Magyarország helye az Európai Unióban van hiszen fontos részei vagyunk Európának, és fontos tagjai az uniónak, majd hozzátette:

Ha bármilyen kérdés felmerül, valódi, komoly kérdések, akkor azokat meg kell vitatnunk, és válaszokat kell adnunk rájuk, és ezt a feladatot Magyarország el is végzi.

Megjegyezte továbbá, hogy „Juncker már sehol sincs, de Orbán Viktor még mindig a helyén”.

A videót itt nézheti meg:

https://videa.hu/player?v=ZuOBkrH6ase6GOkW

Az Interlakenben rendezett gazdasági fórumon Novák Katalin a demográfiai kihívásról, a magyar családközpontú politikai szemléletről, a munkahely-teremtés jó példájáról és a kelet-közép-európai régió megerősödéséről is beszélt, hangsúlyozva, hogy Magyarország Európa, az Európai Unió része, ebben nem várható változás, és feladatának tekinti, hogy a világon mindenütt beszéljen a magyarokról, szokásaikról.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/novak-katalin-juncker-mar-sehol-sincs-de-orban-viktor-meg-mindig-a-helyen.772477.html

Részvény: