Leállították a forgalmat a Krímet Oroszországgla összekötő hídon, állítólag robbanások történtek

Két ember meghalt, egy gyerek megsérült, amikor feltehetően támadás érte a Krímet Oroszországgal összekötő hidat hétfő hajnalban. Az orosz hatóságok vészhelyzetről beszélnek, ami miatt a forgalmat is leállították a Kercsi-szoros felett átívelő átkelőn.

Leállították a forgalmat a Krím-félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő, a Kercsi-szorost átívelő hídon – jelentette a Reuters, ami szerint a forgalom leállításáról maga Szergej Akszjonov a Krím-félsziget orosz kormányzója is beszámolt Telegram-csatornáján a kora reggeli órákban, mint írta, vészhelyzet miatt, ami a híd 145. pillérjénél alakult ki.

Később hozzátette, hogy aki arra utazott volna, kerülje el az átkelőt. A Tassz orosz hírügynökség szerint a kompforgalom is leállt a Kercsi-szoroson.

Az orosz közlekedési minisztérium szerint megsérült az útburkolat a híd Krím felé eső részénél, de nem erősítették meg, hogy a híd pillérjeivel is történt volna valami. A belgorodi kormányzó később arról is beszámolt, hogy

két belgorodi illetőségű orosz állampolgár – egy anya és egy apa – meghalt, lányuk pedig megsérült az eseményben.

A gyereket légimentő szállítja Krasznodarba – írja Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó Telegram üzenetét idéző Guardian.

A vasúti közlekedés is akadozott a hídon, a Tassz szerint azonban helyi idő szerint reggel kilenckor újraindulnak a vonatok.

A Grey Zone nevű, a Wagner zsoldoscsapathoz kötött orosz Telegram-csatorna szerint két csapás érte a hidat, az egyik hajnali 3:04-kor, a másik 03:20-kor helyi idő szerint. A Reuters jelezte, független forrásból egyelőre nem tudták megerősteni az információt.

A 2014-ben megszállt félszigetre vezető, annak idején Vlagyimir Putyin orosz elnök által személyesen átadott átkelőt tavaly októberben már érte az ukránoknak tulajdonított rakétatámadás. Abban a támadásban három ember vesztette életét.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230717_krim_kercsi_hid_orosz_ukran_forgalom_robbanasok

Részvény: