Kifizeti a temetési és kórházi költségeket a zenekar, akinek a koncertje előtt kezdtek lövöldözni az Iszlám Állam terroristái Moszkvában

Szerinte az ilyen esetek csak erősítik az oroszok egységét.

“Egy nagy család vagyunk. És egy családban senkinek nem kell egyedül megbirkóznia a gyászával” – mondta a Picnic nevű zenekar nacionalista nézeteiről ismert énekese, Shaman a Vkontakte nevű orosz közösségi hálózaton.

A több mint 600 ezer követővel rendelkező énekes azt is elmondta, hogy fizetni fogja az áldozatok temetését és a sérültek kezelését – írja a CNN.

“Barátaim, bármilyen baj és szerencsétlenség mindig is erősítette egységünket. Ezek mindig keményebbé és erősebbé tették Oroszországot. Éppen ezért ezúttal sem lehet majd megijeszteni és megtörni minket” – tette hozzá.

Azt már az együttes menedzserétől tudjuk, hogy a zenekar tagjai nem sérültek meg a támadás során.

Mint azt korábban megírtuk, a Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos  fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A szombat reggeli adatok szerint 60 halottja volt a támadásnak, több mint százan pedig megsebesültek, közülük többek állapota kritikus.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20240323_kifizeti-a-temetesi-es-korhazi-koltsegeket-a-zenekar-akinek-a-koncertje-elott-kezdtek-lovoldozni-az-iszlam-allam-terroristai-moszkvaban

Részvény: