Káromkodva osztotta ki az orosz vezérkart Prigozsin

Káromkodva, kiabálva bírálja az orosz katonai vezetést egy videóban Jevgenyij Prigozsin, a hírhedt orosz zsoldoshadsereg, a Wagner-csoport vezére. Prigozsin a múltban többöször is bírálta már az orosz hadvezetést, melytől már hónapok óta kéri, hogy küldjenek több lőszert. Azonban a mostani, Telegramon közzétett videójában – melyben Prigozsin elesett Wagner-zsoldosok holttestei mellett beszél – az eddigi legélesebb kritikáját fogalmazza meg a reguláris hadsereg vezetésével szemben.

Itt vannak a wagneres srácok, akik ma haltak meg. A vérük még friss

– mondja Prigozsin, majd arra utasítja a kamerást, hogy videózza le a holttesteket.

Miután a kamera végigpásztáz a holttesteket, a nyugodt hangnemet üvöltés váltja fel. Prigozsin káromkodva pocskondiázza Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimov tábornokot, akiket Putyin az ukrajnai háború vezetésével bízott meg.

70 százalékos a lőszerhiány! Sojgu! Geraszimov! Hol a picsában van a lőszer?

– kiabálja Prigozsin, aki szerint az orosz vezérkar előkelő klubokban múlatja az időt, miközben a Wagner önkéntesei sorra halnak meg Ukrajnában.

A zsoldosvezér állatoknak szólítja a katonai vezetőket, akiknek a gyermekei szerinte élvezik az életüket, és videókat készítenek a YouTube-ra.

Azt hiszitek, jogotok van feláldozni a wagneresek életét?

– teszi hozzá.

Forrás:(Insider)

Részvény: