Az oroszok előrnyomultak Harkiv térségében, civileket menekítenek

Az oroszok egy kilométert előrenyomultak Harkiv térségében, közelebbről Vovcsanszk  városánál – közölték ukrán katonai források. A Reuters szerint a névtelenül nyilatkozó katonai vezető azt mondta: az orosz hadsereg célja, hogy akár tíz kilométert haladjon a térségben, hogy pufferzónát hozzon létre. Az ukrán erők jelenleg is azért küzdenek, hogy visszatartsák az orosz előrenyomulását.

Szintén a Reuters írta még korábban, hogy az ukrán védelmi minisztérium pénteken közölte: katonai erősítést küldött, hogy segítsen visszaverni az orosz támadásokat Harkiv megye határ menti területein. Hozzátették, hogy az orosz csapatok kora reggel páncélozott járművekkel próbáltak áttörni, de visszaverték őket.

Tamaz Gambarasvili, a vovcsanszki katonai közigazgatás vezetője egy rádiónyilatkozatban beszélt arról, hogy kimenekítik a civileket a városból a felerősödő orosz tüzérséhi tű miatt.

A többség saját járművével távozik. A humanitárius központtal együtt ugyanakkor megszervezzük a szállítást azok számára, akiknek nincs autójuk

– közölte a közigazgatási vezető.

Forrás:(Reuters / The Guadian)

Részvény: