Humanitárius központra dobtak robbanóanyagot az oroszok

Az orosz hadsereg robbanóanyagot dobott le egy humanitárius központ mellé kedd reggel a Herszon megyében lévő Beriszlav városban, aminek következtében egy ember megsérült, közölte a dél-ukrajnai régió kormányzói hivatala a Telegramon.

A hivatal kifejtette, hogy az ötvenéves férfit égési és repeszsérülésekkel szállították kórházba. Hozzátette, hogy az orosz erők éjfél körül légicsapásokat is mértek a városra. A Donyeck megyei ügyészség arról tájékoztatott a Facebookon, hogy az orosz erők az éjjel rakétatámadást indítottak a kelet-ukrajnai régióban lévő Mirnohrad ellen, a csapásban egy 38 éves férfi, aki éppen kerékpáron hazafelé tartott, életét vesztette, egy ötven éves nő pedig megsebesült. Az előzetes adatok szerint az oroszok Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerből lőttek a lakott területre.

Az ukrán különleges erők a Telegramon arról számoltak be, hogy mesterlövészeik három orosz katonát öltek meg Herszon térségében.

Katonáink folyamatos megfigyelést végeznek a felelősségi körükben, és megsemmisítenek minden célpontot, amely a látókörükbe kerül

– írták. A műveletről sajtószolgálatuk videófelvételt is közzétett a Youtube videómegosztón.

Az ukrán vezérkar keddi harctéri helyzetjelentésében arról írt, hogy az elmúlt nap során az orosz erők a teljes frontvonal mentén támadásokat hajtottak végre, és hetven katonai összecsapás volt a szemben álló csapatok között. Az orosz hadsereg tíz rakétacsapást indított Sz-300-as légvédelmi rakétákkal a Donyeck megyei Mirnohrad és Liszivka, valamint a herszoni régióban lévő Muzikivka települések polgári infrastruktúrájára. Ezen felül 114 légicsapást intéztek és 99-szer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira, valamint lakott területekre.

A vezérkar legfrissebb összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 384 ezret. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett tíz orosz harckocsit, 31 tüzérségi és három légvédelmi rendszert, továbbá 35 drónt.

Forrás:(MTI)

Részvény: