Fehérorosz-iráni katonai együttműködés a láthatáron

A fehérorosz és az iráni hadsereg megvitatta az együttműködés fejlesztését a harci kiképzés területén – erről a fehérorosz védelmi minisztérium sajtószolgálata írt Aljakszandr Bász vezérőrnagynak, a fehérorosz fegyveres erők harci kiképzési főosztálya vezetőjének iráni látogatását követően.

A beszámoló szerint Teheránban befejeződött a Security Belt 2024 (Biztonsági Öv 2024) néven futó parancsnoki és törzskari gyakorlat, amelyben fehérorosz katonák vettek részt. A gyakorlat témája a terrorizmus elleni küzdelem volt. Április végén, Viktar Hrenyin és Mohammad Reza Astiani fehérorosz és iráni védelmi miniszternek a kazah fővárosban, Asztanában – a Sanghaji Együttműködési Szervezet védelmi minisztereinek találkozója alkalmával – tartott megbeszélése után a fehérorosz katonai tárca közölte, hogy Minszk és Teherán érdekelt az együttműködés további fejlesztésében katonai téren.

Korábban, Hrenyin és Astiani teheráni találkozóját követően, 2023. július végén a védelmi szervek között egyetértési emlékeztetőt, valamint a kétoldalú katonai együttműködés egy évre szóló tervét írták alá.

Forrás:(MTI)

Részvény: