Házak százezrei semmisültek meg a törökországi földrengésekben

A százmilliárd dollárt (35,45 ezermilliárd forint) is meghaladják a törökországi földrengés-károk, az ENSZ a jövő héten donorkonferenciát rendez az összeg előteremtésére.

Törökországban a földrengés okozta károk meghaladják a százmilliárd dollárt is – jelentette be kedden az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) törökországi irodavezetője.

A Törökországban tartózkodó Luisa Vinton apokaliptikusnak minősítette a földrengés által leginkább sújtott dél-törökországi Hatay tartományban uralkodó állapotokat, aláhúzva, hogy házak százezrei semmisültek meg a katasztrófában.

– jelentette ki Vinton, aki elmondta azt is, hogy bár ez az összeg is csak előzetes becslés, egyelőre ennyiről rendeznek adományozó konferenciát március 16-án Brüsszelben.

Több mint 52 ezren nem élték túl
A február 6-i, Törökország és Szíria határvidékét sújtó földrengésben több mint 52 ezren vesztették életüket, rengeteg embert álmában ért a halál.

A Világbank korábban 34,2 milliárd dollárra (12 ezermilliárd forint) becsülte a törökországi károkat.

A becslések nem térnek ki Szíria északi részére, ahová egyelőre a humanitárius segélyek bejuttatása is sokkal nehezebb az országban 2011 óta dúló polgárháború miatt.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/torokorszag-foldrenges-katasztrofa-kar-helyreallitas.768384.html

Részvény: