Független jelöltként indul a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán az önkormányzati választáson

Úgy látja, itt az ideje leváltani a 22 éve hivatalban lévő képviselőt, akivel még sosem találkozott.

Független képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson Ádám Zoltán, akit tavaly októberben rendkívüli felmondással bocsátottak el a Budapesti Corvinus Egyetemről. A docens Budapest XIII. kerületében, az újlipótvárosi 2. választókerületben indul.

Közleményében azt írta, hosszas gondolkodás előzte meg a döntését, de arra jutott, hogy „helyben is itt az ideje a változásnak: kapjon ellenzéki kihívót a választókerület 22 éve hivatalban lévő képviselője, akivel nem emlékszem, hogy egyszer is találkoztam volna 2008 óta, amióta a választókerületben lakunk”.

Januárban derült ki, hogy Ádám Zoltán a IX. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina tanácsadója lett, amiért havi bruttó 850 ezer forintot kap.

Ádám munkaviszonyát tavaly októberben szüntette meg azonnali hatállyal a Corvinus a februárban kirobbant vizsgabotrány nyomán. Az ügyben a docens kezdeményezett etikai eljárásokat, mert egy diákkal kivételeztek, miután annak „érdemi Mol-részesedéssel” rendelkező családja nyomást igyekezett gyakorolni az intézmény oktatóira. Ádám az elbocsátása miatt munkaügyi pert indított.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240425_adam-zoltan-fuggetlen-kepviselo-jelolt-onkormanyzati-valasztas

Részvény: