Fico: Remélem ott lehetek Brüsszelben, ahol mindenféle furcsa dolgok fognak történni Magyarországgal

Ágynak esett a szlovák államfő, egy fontos találkozóját már le kellett mondja, még egyet nem szeretne.

Megbetegedett Robert Fico szlovák államfő, ami miatt egy fontos találkozót is le kellett mondania a nagykövetekkel, a pártvezetéssel és a szerdai kormányülés előkészítésével kapcsolatban – ezt ő maga jelentette be közösségi oldalán.

Bejegyzését kissé ingerült hangnemben kezdte, ugyanis azt írta: „Sajnálom, hogy jó hírekkel kell etetnem az ellenzéket és a szlovákellenes médiát, akik csak a legrosszabbat kívánják nekünk.” Majd kifejtette, hogy „az a vírus, ami a kormányhivatalban lévő sűrű nap után kibontakozott rajta, végül szó szerint az ágyba kényszerítette”.

Emiatt pedig nem biztos benne, hogy szerdán képes lesz vezetni a kényes napirendű kormányt, videóhívást folytatni Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. Ezután Strasbourgba kéne utaznia egy találkozóra az Európa Tanács főtitkárával és a Velencei Bizottság képviselőivel, hogy a büntetőjog módosításáról tárgyaljanak.

Végezetül azt írta, mindent megtesz azért, hogy csütörtök reggel Brüsszelben lehessen az Európai Tanács ülésén, „ahol mindenféle furcsa dolgok fognak történni Magyarországgal”.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240131_robert_fico_betegseg_szlovakia_talalkozo_europai_tanacs_brusszel

Részvény: