Ferenc pápa a buddhista Mongóliába látogatott

Megérkezett pénteken reggel Ulánbátorba Ferenc pápa, aki apostoli látogatást tesz a kelet-ázsiai országban. Ferenc az első katolikus egyházfő, aki elment Mongóliába.

A Rómából csütörtökön indult 86 éves katolikus egyházfő népes kíséretével a mongol főváros Dzsingisz Kán repülőterén landolt az olasz ITA légitársaság különgépével. Ferenc pápa kerekesszéken fogadta a tiszteletére felsorakozott díszőrség köszöntését – számolt be róla a Reuters.

Az egyházfőt mások mellett Batmunk Batceceg mongol külügyminiszter is üdvözölte. Egy fiatal nő mongol különlegességgel, szárított joghurttal ajándékozta meg a pápát, aki többekkel kezet rázott, mielőtt beszállt volna az őt szállító autóba. A pápa első hivatalos programjára az ország vezetőivel és a diplomáciai testületek képviselőivel szombaton kerül sor.

Történelmi látogatás Mongóliában
Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki látogatást tesz Mongóliában, amelynek hárommilliós lakosságából 1500-an tartoznak a katolikus egyházhoz. Az ország lakóinak túlnyomó többsége a buddhizmust és a sámánizmust követi.

A pápa hétfőig tartó látogatásának célja a helyi katolikus közösség és a többi felekezet közötti párbeszéd erősítése.

Ferenc pápa fontosnak tartja, hogy olyan országokba látogasson, ahol a katolikusok kisebbségben vannak, és felhívja a figyelmet a társadalom peremére szorult emberek problémáira. A katolikus egyházfő Nyugat-Európa legtöbb fővárosában még nem tett látogatást.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/ferenc-papa-mongolia-latogatas-buddhizmus.776688.html

Részvény: