Erdoganhoz utazott a svéd miniszterelnök

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök Törökországba látogatott, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök jóváhagyását kérje országának NATO-csatlakozási kérelméhez. Svédország Finnországgal együtt májusban folyamodott a NATO-tagságért, válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára. Törökországnak viszont aggályai vannak a két ország csatlakozásával kapcsolatban. Ankara például azzal vádolja a két északi országot, hogy menedéket nyújtanak az általa terroristáknak tartott kurd fegyvereseknek. Erdoğan ma délután látja vendégül Kristerssont az elnöki palotában, sajtótájékoztatót pedig a találkozó után tartanak.

Már csak két ország, Törökország és Magyarország jóváhagyásán múlik, hogy csatlakozhat-e ez a két ország a NATO-hoz. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban úgy nyilatkozott, a parlament még a december közepén véget érő őszi ülésszakában tárgyalhat a finn és a svéd NATO-csatlakozás megszavazásáról.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/08/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-20/#erdoganhoz-utazott-a-sved-miniszterelnok

Részvény: