Az oroszok Kreminnánál, az ukránok Bahmut körül arattak kisebb sikereket

A déli frontszakasz két pontján is támadásokat hajtottak végre az ukránok, ám egyelőre az oroszok első védvonalát sem tudták áttörni.

Az elmúlt egy hétben a front több szakaszán is folytatódtak a harcok, ezekben mindkét fél képes volt korlátozott sikereket aratni – írja a brit védelmi minisztérium.

Északkeleten az oroszok a Kreminnától nyugatra eső erdőségben próbálkoztak előretörésekkel, míg az ukránok Bahmut környékén vetettek be jelentős erőket, a velük szembeni orosz védelem, bár nem túl erős, de egyelőre kitartani látszik.
Avdijivkánál az oroszok kísérleteztek támadásokkal, egyelőre sikertelenül, míg a front déli szakaszán az ukránok próbáltak két ponton is előretörni, ám az oroszok első védelmi vonalát sem tudták áttörni. Jó eséllyel az oroszok egy igen szigorú „fejadagrendszert” vezethettek be a lőszerelosztás terén és ezzel próbálják megőrizni tüzérségük közvetett irányzású működésének hatékonyságát.

A herszoni területen az ukránok képesek voltak eddig megtartani egy kisebb hídfőt a Dnyeper bal partján, a lerombolt Antonivszki híd közelében. A hídfőállás önmagában feladta a leckét az orosz hadvezetésnek, mivel veszélyeztetheti a front gyengébben őrzött délnyugati szakaszát.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230718_haboru_harcok_Kreminna_Bahmut_ellentamadas

Részvény: