Zelenszkij: Senki ne számítson gyors sikertörténetre

A modern világ úgy van berendezve, hogy túl gyorsan hozzászokik a sikerhez. Amikor az orosz agresszió elkezdődött, nem sokan gondolták, hogy Ukrajna képes lesz ellenállni

– idézi Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szavait a kedd éjszakai videóbeszédéből a Guardian.

Zelenszkij visszautasította a főként nyugati forrásokból származó kritikákat, amelyek szerint az Oroszország elleni ellentámadás túl lassan halad. Ezekre reagálva azt mondta: a háború nem hasonlít egy hollywoodi mozifilmhez.

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint az orosz erők újabb támadásokra készülnek a front különböző részein, de az elmúlt hónapokban alig volt érdemi mozgás az 1000 kilométeres frontvonalon. Ukrajna elnöke üdvözölte az ukrán offenzív lépéseket, amelyek sikerrel akadályozták az oroszok fekete-tengeri flottájának hadműveleteit, ugyanakkor kijelentette, senki sem számíthat gyors sikertörténetekre az orosz invázió visszaszorításában.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy a magas rangú katonai vezetőkkel tartott megbeszélésen megvizsgálták a leghevesebb harcok által sújtott szektorokat, köztük Avdiivka és Kupianszk kulcsfontosságú területeit, ahol Oroszország az elmúlt hetekben támadásba lendült.

Forrás:(Guardian)

Részvény: