Zelenszkij: Minden partnerünk tudja, hogy mire van szükségünk

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi esti videóbeszédében cselekvésre szólította fel a Nyugatot, hogy elkerüljék az iráni drónokkal és orosz vadászgépekkel szembeni vereséget.

Az oroszok csak a múlt héten közel 400 irányított bombával, több mint 50 iráni öngyilkos drónnal és 40-nél is több rakétával szórták meg Ukrajnát, állítja Zelenszkij, aki szerint egyetlen európai ország sem tudna ellenállni ekkora nyomásnak.

 Minden partnerünk tudja, hogy mire van szükségünk. A kulcs a politikai akarat ahhoz (…), hogy megkapjuk a megfelelő segítséget. Ha ez nem történik meg, akkor a történelem egyik legszégyenletesebb pillanata köszönt ránk, amikor Amerikát és Európát legyőzik az iráni Shaheíd drónok és az orosz vadászgépek. Nem szabad gyenge döntésekkel, a szállítások késlekedésével és tétovázással feltüzelni az oroszok gonoszságát

– mondta Zelenszkij. „Várjuk a létfontosságú szállítmányokat, különösen várjuk az amerikai döntést” – tette hozzá, utalva arra a katonai segélycsomagra, melyet kétharmados többséggel, kétpárti támogatással a kongresszus felsőháza elfogadott, és vélhetően a képviselőház is megszavazná, de az alsóház trumpista elnöke nem hajlandó szavazásra bocsátani azt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/03/04/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2024-marcius-04/#zelenszkij-minden-partnerunk-tudja-hogy-mire-van-szuksegunk

Részvény: