Zelenszkij: Kemény harcok zajlanak a Donbaszon, az oroszok mindent bevetnek, amijük csak van

Bahmuton felül, az attól északra lévő Szoledarnál is fokozódott a harcok intenzitása.

„A frontvonalon a helyzet nem sokat változott,. továbbra is különösen kemény harcok zajlanak a Donbaszban Bahmutért és Szoledarért” – mondta Volodimir Zelenszkij vasárnap esti beszédében. Az oroszok mindent bevetnek, amijük csak van, köztük kétezer, hosszú ítéletes fegyencet is. „Így támogatja az orosz állam a terrorizmust, gyilkosoknak ígér szabadságot, ha újra gyilkolnak” – mondta.

Zelenszkij a déli frontszakaszról is beszélt és több másik alakulat mellett elismerően szólt a 128. (kárpátaljai, sorai között magyarokat is tudó) hegyidandárról, amely ellenséges hadianyagokat semmisített meg Herszonnál.

Ezeken felül az elnök megköszönte valamennyi alakulatnak, akik orosz foglyokat ejtettek, hogy hozzájárultak a „szabadítási alap növeléséhez”. Ezzel arra célzott, hogy minél több orosz katonát fognak el, annál több ukrán hadifogoly kiváltására nyílik lehetőség.

Az országot a múlt hét folyamán ért orosz légitámadások miatt az villamosenergia-hálózat még nem állt teljesen talpra, így Zelenszkij arra kért mindenkit, hogy ha teheti, akkor a rendszer biztonságos működése érdekében 17 és 23 óra között korlátozza az áramhasználatát.

Forrás:(Ukrinform)

Részvény: