Vízumtilalmat is bevezetne az USA a palesztinokra támadó izraeli telepesekkel szemben

Joe Biden már többször jelezte az izraeli kormánynak, hogy elfogadhatatlan a Ciszjordániában élő palesztinok elleni támadások, de ha ez nem változik, szankciókkal sújtja az izraeli telepeseket.

Kész szankciókat bevezetni az Egyesült Államok azokkal az izraeli telepesekkel szemben, akik a palesztinok elleni támadásokban részt vesznek a megszállt Ciszjordániában, közölte Joe Biden amerikai elnök, írja a Politico. Most először jött szóba, hogy egyedi szankciókat alkalazzanak a telepesekkel szemben.

Az államok attól tarthat, hogy Netanjahu kormánya nem tesz meg mindent a térségbeli erőszak megakadályozása érdekében. A szankciók akár vízumtilalmat is tartalmazhatnak. Biden nyilatkozata szerint határozottan jelezte az izraeli vezetésnek, hogy véget kell vetni az erőszaknak Ciszjordániában, és felelősségre fogja vonni az elkövetőket.

A telepesek legalább nyolc palesztint, köztük egy gyermeket is megölhettek az ENSZ illetékes hivatala szerint a háború kitörése óta Ciszjordániában. 251 támadásról tudnak, köztük 30 alkalommal haltak vagy sérültek meg palesztinok, és 185 esetben rongálták meg ingatlanjaikat.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20231119_szankcik_USA_vizumtilalom_Ciszjordania

Részvény: