Váratlan látogató jelent meg Kijevben

Jens Stoltenberg és Volodimir Zelenszkij az energia infrastruktúráról és a légvédelmi rendszerekről is tárgyaltak.

Az ukrán erők fokozatosan teret hódítanak az országot támadó orosz csapatokkal szembeni ellentámadásnak köszönhetően – jelentette ki a NATO főtitkára csütörtökön Kijevben. Jens Stoltenberg egyébként váratlanul, előzetes bejelentés nélkül látogatott el az ukrán fővárosba.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel megtartott közös sajtótájékoztatóján úgy foglalt állást, hogy az orosz csapatok Moszkva birodalmi téveszméjéért harcolnak.

Az államfő közölte, hogy a főtitkárral tárgyalt Ukrajna légvédelmének a tél beállta előtti megerősítéséről. Tájékoztatása szerint megvitatta Jens Stoltenberggel a legfontosabb védelmi kérdéseket, a harctéri helyzetet és az ukrán katonák igényeit.

Nyomást kell gyakorolni az agresszorra, hogy Oroszország visszavonuljon
– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij. Kiemelte: szükséges Ukrajna légi pajzsának megerősítése.

Az ukrán elnök azt is Eelmondta, hogy szót ejtettek az ukrajnai energetikai infrastruktúra elleni várható támadásokról, és kérte a partnerállamokat, hogy növeljék az országának nyújtott légvédelmi rendszerek számát.

Volodimir Zelenszkij elmondása szerint a NATO-főtitkár megígérte, hogy erőfeszítéseket tesz az ilyen készletek növelésére. „Együtt kell átvészelnünk ezt a telet, hogy megvédjük az infrastruktúrát és az embereink életét” – zárta szavait az elnök.

Öt jel, ami azt mutatja, igaza van Orbán Viktornak, pokoli lesz az ősz és a tél
Orbán Viktor az elmúlt napokban folyamatosan arra figyelmeztet, hogy a következő három hónap nagyon nehéz lesz. Megmutatjuk, mire gondolhat.

Forrás:https://www.economx.hu/kulfold/ukrajna-haboru-nato-legvedelem-stoltenberg.778062.html

Részvény: