Ünneplés közben lezuhant és meghalt a legnépszerűbb török ellenzéki párt egyik elnökhelyettese – videó

A balesetben nyolc másik ember sérült meg.

Meghalt Mehmet Palaz, a legfőbb török ellenzéki pártnak számító CHP kerületi elnökhelyettese. Társaival együtt éppen Kadir Tatik polgármester-jelölt győzelmét ünnepelték egy erkélyen állva, aki a Denizli várobeli Tavas településen nyert nagy fölénnyel, amikor az összeomlott alattuk a nagy súly miatt és Palaz mellett további nyolc párttag sérült meg. Palaz életveszélyes fejsérülést szenvedett és a Pamukkale Egyetemi Kórházban halt meg.

Amint arról már beszámoltunk, nagy választási győzelmet aratott Törökországban a CHP, miután a legtöbb nagyvárosban ők nyertek. A Recep Tayyip Erdogan török elnök vezette kormánypárt számára ez komoly csapást jelentett, különösen Ankara és Isztambul elvesztése, utóbbiban ugyanis ő vezette a kampányt, de az ellenzéki Ekrem Imamoglu 2019 után másodszor is megnyerte a választást, a szavazatok több mint 50 százalékát begyűjtve.

Erdogan 21 évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta ez volt az első alkalom, hogy pártja országszerte vereséget szenvedett az urnáknál. Erdogan elismerte, hogy a választások nem úgy alakultak, ahogyan azt remélte, de Ankarában azt mondta támogatóinak, hogy „nem a véget, hanem inkább egy fordulópontot jelentenek számunkra”.           

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240402_unneples-kozben-lezuhant-es-meghalt-a-legnepszerubb-torok-ellenzeki-part-vezetohelyettese-video

Részvény: