Ukrán repcemagot öntöttek a sínekre Lengyelországban

A lengyel rendőrség vizsgálja azt a pénteki incidenst, amelyben egy rakomány, Ukrajnából érkező repcemag ömlött ki a sínekre a lengyelországi dorohuski határátkelőhely közelében pénteken – írja a Reuters. Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes szerint a rakományt ismeretlenek rongálták meg, és meg kell találni a felelősöket.

Ewa Czyz, a chelmi rendőrség sajtószóvivője a Reutersnek megerősítette, hogy a rendőrség vizsgálja az esetet, mondta, de további részleteket nem közölt.

A Reuters emlékeztet, hogy gazdák Európa-szerte tüntetnek az Európai Unió éghajlatváltozás elleni intézkedései által rájuk rótt korlátozások, valamint az emelkedő költségek és a szerintük a külföldről, különösen Ukrajnából érkező termények miatt kialakult tisztességtelen verseny ellen.

A lengyel gazdák a héten fokozták tiltakozásukat azzal, hogy szinte minden Ukrajnával való közlekedést blokkoltak. A lengyel média felvételeket is mutatott be arról, hogy a gazdák elzárták a dél-lengyelországi Pyrzowice repülőterére vezető utat.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/02/23/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-7/#ukran-repcemagot-ontottek-a-sinekre-lengyelorszagban

Részvény: