Ukrán nemzetbiztonság: őrizetbe vettek egy orosz nőt, aki merényletet tervezett Zelenszkij ellen

Az ukrajnai nő korábban egy katonai boltban dolgozott.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azt állítja, hogy őrizetbe vett egy orosz informátort, aki légicsapást készített elő a Mikolajivi területen az ukrán elnök látogatása idején – számolt be a CNN.

Az állítólagos informátor Volodimir Zelenszkij július végi, Mikolajiv régióba tett látogatásáról gyűjtött információkat, és megpróbálta kikutatni az ukrán államfő útjának időpontját és megállóinak listáját.

Az SZBU ügynökei azonban időben észlelték a tevékenységét, kommunikációjának megfigyelése során pedig megállapították, hogy a nő feladata volt az elektronikus hadviselési rendszerek és az ukrán fegyveres erők lőszerraktárainak beazonosítása is, ennek érdekében körbeutazta a térséget, és fényképeket is készített az ukrán infrastruktúráról.

A nyomozás szerint a meg nem nevezett gyanúsított a dél-ukrajnai Ocsakovban lakott, és korábban az egyik katonai boltban dolgozott eladóként.

Mint beszámoltunk róla, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök július végi körútja során a bahmuti frontra is ellátogatott.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230807_Ukran_nemzetbiztonsag_orizetbe_vettek_egy_orosz_not_aki_merenyletet_tervezett_Zelenszkij_ellen

Részvény: