Ukrán csapatok szálltak partra a Krímben

Először hajtottak végre rajtatütést ukrán csapatok a 2014-ben elfoglalt területen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán jelentette be a Krími Platform nevű nemzetközi konferencián: ígéri, visszafoglalja a Krímet. Az ukrán hírszerzés másnap megerősítette az elnök szándékát, csütörtökön az ukrán csapatok különleges hadművelet keretében szálltak partra az oroszok által 2014-ben elfoglalt félszigeten.

Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve csütörtök reggel vízi járművekkel szállt partra Olenyivka és Majak település közelében. Az ukrán csapatok összetalálkoztak az orosz erőkkel, a csata végén az ukránok sértetlenül távoztak, míg az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett a személyi állományt és eszköz állományt tekintve. A csapatok újra kitűzték az ukrán zászlót.

Az ukrán titkosszolgálatnál megerősítették, hogy a hadművelet mindenképpen folytatódni fog, hozzátették az intézkedés nem egy nap története, hosszútávú hadművelet veszi kezdetét. A Krími Autonóm Köztársaság 1954 óta tartozott Ukrajna területéhez, amíg az orosz csapatok el nem foglalták.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230824_Ukran_csapatok_szalltak_partra_a_Krimben

Részvény: