Ukrajna egész területének tömeges ágyúzása október 10-én: újabb fekete lap Európa történelmében

         A világ több száz könyörtelen politikai bûnözõt látott, különféle léptékűek: Adolf Hitlertől Oszama bin Ladenig. Ezek az alakok könyékig vérbe merítették a kezüket, és végigkísérték az emberi fejlődés minden szakaszát. Ezért az új idő új globális fenyegetést hoz, de ezúttal a modern állam részéről a terrorizmus mértéke az egekig terjed – a Vlagyimir Putyin vezette Orosz Föderáció a gyilkosság és a könyörtelenség folyamatos birodalmává változott.

         Vlagyimir Putyin elnöksége alatt „híressé vált” az ismétlődő konfliktusokról, amelyekben Oroszország közvetlenül érintett. Minden, a Kreml által mesterségesen előidézett válságot a civil lakosság tömeges meggyilkolása kísért: az Icskeriában, Grúziában és végül Ukrajnában zajló háborúkat a nemzetközi jog összes normájának megsértése jellemzi. Az ENSZ tagja maradva az Orosz Föderáció képmutató módon stratégiai jelentőségű rakétákat lő ki egy európai ország szívébe, ugyanakkor polgári infrastrukturális objektumokra.

         Február 24-e reggel a második világháború óta teljesen új eseményeket jelentett Európa és Ukrajna számára. A robbanófejek egész „rajokban” töltötték be a békés ukrán eget, így több száz ukránnak esélye sem maradt a túlélésre. De ez a nap sem maradt el egyszeri terrorcselekményként, mert az Orosz Föderáció az Ukrajna elleni teljes körű háború 8 hónapja alatt szinte nap mint nap ágyúzta a milliós városokat és kisebb településeket.

         Az orosz fegyveres erők lövedékei civilek ezreit követelték el, és minden ukránban Oroszország kezére juttatták a halálfélelmet. Az ukrán nép, miután megbékélt a jelen diktálta állapotokkal, fegyvert fogott, és visszafoglalta földjének minden centiméterét. De a hasonló terrorcselekmények, mint például az, hogy az orosz hadsereg 2022. október 10-én és 11-én Ukrajna egész területét ágyúzta, ismét megmutatják az egész világnak, hogy az ukránoknak ki ellen kell harcolniuk.

         Október 10-én egy nap alatt több mint 75 Kalibr, Iskander, S-300 stb rakétát, több tucat iráni gyártmányú Shaheed kamikaze drónt indítottak útnak. Oroszország több mint 700 millió dollárt költött civilek elleni tömegpusztító fegyverekre. A rakéták halált vetettek játszóterekre, irodaházakra, lakóépületekre, és semmiképpen sem katonai infrastruktúra objektumokra. Az orosz fegyveres erők egész Ukrajnát arra kényszerítették, hogy szinte egész nap bombaóvóhelyeken és óvóhelyeken üljenek, és ismét emlékezzenek az idén február végi végzetes napra.

         Az orosz propagandisták megjegyzései nem vártak sokáig: miközben hangosan uszították az Oroszország tömegeit ennek a terrorcselekménynek az ünneplésére, a Veszti hírműsor házigazdái nem felejtettek el megemlíteni egy orosz nőt, aki a Belgorod régióban halt meg – Oroszország frontvonalán. A Putyin-rezsim cselekedeteinek kifehérítésének kísérlete során a propagandisták mindegyike jobbat próbált mondani, mint kollégája. Az ukrán fegyveres erők által az Oroszország objektumai ellen irányuló összes támadás azonban a) elsősorban az orosz fegyveres erők által okozott támadásokra és pusztításokra adott válasz, és b) egyértelműen katonai objektumok ellen irányult, olyan például mint az orosz hadsereg drón irányító központja a kurszki régióban.

         Az orosz tömegmédia támadásaival szemben tucatnyi ilyen ellenérv szól. A „hazugság birodalma” még soha nem merült el ennyire a rágalmazások tömegében és saját produkciójának kitalációiban. Oroszország lakosságát mesterségesen „zombizálják” az Ukrajna és népe elleni, a nemzetközi jog által indokolt katonai akciókról szóló információkkal. Ezeknek a narratíváknak azonban semmi köze a valósághoz – az Oroszország egy terrorista állam, amely egy békés nép ellen és az ukrán nemzet független létezésének gondolata ellen harcol. A Kreml „eredetileg orosz földekről” szóló kijelentései egy egyszerű tézissel cáfolhatók – a mai geoambició mindig a szegény és elégedetlen országok kiváltsága, amelyek kiábrándító helyzetüket korábbi történelmükre apellálva akarják kompenzálni, mert nem rendelkeznek igazinak. Az oroszok nem értik, hogy a nemzetközi szerződések, különösen a területek elismeréséről, a világ biztonságának és stabilitásának pillérei.

         Soha semmi sem fogja igazolni az orosz Putyin-rezsim és népének tetteit. Egy terrorista állam a szemében – ez a XXI századi Orosz Föderáció. Harc a polgári lakosság ellen, egész városok lerombolása, népirtás, és egyben az egész világnak nyilatkozni ennek a háborúnak a „jó” szándékáról – pontosan így fogják jellemezni a Kremlet a történelem krónikáiban.

Részvény: