Újabb hídfőállásokat hoztak létre az ukránok a Dnyeper oroszok által megszállt keleti partján

Harcok zajlanak a folyó torkolatában található szigetekért is, az orosz hadvezetés számára pedig komoly dilemmát jelent, hogy az itteni, vagy az ukrán ellentámadás fő csapásirányának számító, keletebbre található területeken védekező csapatait erősítse-e meg a rendelkezésére álló tartalékokkal.

Az elmúlt egy hétben megszaporodtak a kisebb összecsapások a Dnyeper alsó folyásánál – írja a brit védelmi minisztérium a szokásos napi összefoglalójában.

Az ukrán csapatok orosz állásokat zaklattak, illetve újabb saját hídfőket alakítottak ki a folyó keleti partján. Mindezek mellett sikerült kiterjeszteniük a már meglévő, a romos Antonivszkij híd mellett létrehozott kiszögellésüket is. A britek szerint az ukránok egy nagyobb orosz csapatrotációt kihasználva hajtották végre ezen műveletek egy jó részét.

Harcok zajlanak a folyó torkolatában található kisebb szigetekért is, az orosz hadvezetés számára pedig komoly dilemmát jelent, hogy az itteni, vagy az ukrán ellentámadás fő csapásirányának számító, keletebbre található területeken védekező csapatait erősítse-e meg a rendelkezésére álló tartalékokkal.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230814_Dnyeper_szigetek_hidfoallas_haboru

Részvény: