Újabb dróntámadás érte Moszkvát

Több Moszkvát célzó drónt lőtt le kedden hajnalban az orosz légvédelem. Ezek közül az egyik ugyanabba a toronyházban csapódott be, amelyiket már hétfőre virradó éjjel is találat ért. A Reuters egy videófelvételre hivatkozik, amelynek tanúsága szerint az épület üveghomlokzata több négyzetméteren megrongálódott.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közlése szerint a Moszkva Sziti épületét a huszonegyedik emeletén érte találat, itt az üvegezés százötven négyzetméteren semmisült meg. Az épületben kormányzati hivatalok is működnek.

Augusztus 1-jén éjjel meghiúsult a kijevi rezsim terrortámadási kísérlete, amelyet halálos drónokkal követtek el moszkvai és Moszkva környéki célpontok ellen

– értelmezte a helyzetet az orosz védelmi minisztérium a hivatalos Telegram-csatornáján. Személyi sérülés, haláleset a híradások szerint nem történt. A közleményből kiderült viszont, hogy két drónt a városközponttól nyugatra fekvő külvárosokban lőttek le. A lezuhanó drónok maradványait műszaki szakértői vizsgálatra küldik – idézte az orosz katasztrófavédelem közleményét a TASZSZ.

A Vnukovói repülőtér, vagyis a főváros három nagy reptere közül az egyik átmenetileg le is állt, bár azóta újra működik.

Volodimr Zelenszkij ukrán elnök vasárnap arról beszélt: elkerülhetetlennek tartja, hogy a háború átterjedjen Oroszországra. Vasárnap éjjel aztán három drónt lőttek le Moszkva felett, igaz, Ukrajna nem ismerte el a felelősségét ezekért a támadásokért.

A keddi legalább az ötödik alkalom idén május óta, hogy harci drónok érték el az orosz fővárost. Akkor két drón zuhant a Kremlre. Moszkva egyébként több mint ötszáz kilométerre van az ukrán határtól.

Forrás:(Reuters, The Guardian)

Részvény: