Több tucat embert tartóztattak le a londoni plaesztinpárti tüntetésen

Nagyszabású tüntetést tartottak Palesztina mellett több ezer ember részvételével szombaton Londonban a Trafalgar Square-en. A Guardian jelentése szerint a demonstráció során 29 embert tartóztattak le a hatóságok, négy rendőr pedig megsérült.

A letartóztatott személyeket nagy többségben rasszista gyűlöletszítás és más faji indíttatású büncselekmények miatt vetétk őrizetbe, de volt köztük olyan is, akit azért, mert rendőrt bántalmazott. A demonstráció a beszámolók szerint ezzel együtt békés hangulatban zajlott, a résztvevők többnyire zászlókat, transzparenseket lengettek a téren – a rendőrség ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a tüntetők egy része tűzijátékot lőtt a tömeg és a rendőrség irányába is. A demonstráció során a Guardian szerint 1300 rendőrt vetettek be a londoni hatóságok.

A lap a rendőrség által közöltek alapján egy olyan esetet említ, hogy egy résztvevő „Tartsuk tisztán a világot” feliratú, antiszemita transzparenst cipelt magával, de a tudósítások szerint a tömeg elvonulása után tucatjával maradtak a földön a konfliktusnak áldozatául eső halott csecsemők fotói is.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/11/05/izrael-hamasz-haboru-palesztina-elo-kozvetites-november-5-vasarnap/#tobb-tucat-embert-tartoztattak-le-a-londoni-plaesztinparti-tuntetesen

Részvény: