Több svéd hírportálon is vezető hír volt a magyar parlament határozatképtelensége a svéd NATO-csatlakozás ügyében

A svéd lapok több magyar ellenzéki politikust is megszólaltattak.

Több svéd hírportálon is vezető hír volt a magyar parlament határozatképtelensége a svéd NATO-csatlakozás ügyében. A legolvasottabb portálok egyike, a Dagens Nyheter lapunkat idézve számol be a történtekről, majd idézi Vadai Ágnes DK-s képviselőt, aki szerint a kormánypárti képviselők azt akarják, hogy a ratifikáció előtt Orbán és Ulf Kristersson találkozzanak Budapesten. Ez Vadai szerint gyerekes magatartás.

Göteborgs-Posten a momentumos Bedő Dávidot idézte, aki szerint a találkozó nem számít, a Fidesz csak a hatalmát akarja fitogtatni, egyébként is egészen idáig hazudtak arról, hogy miért nem ratifikálták Svédország csatlakozását.

A portál beszámol arról is, hogy Orbán Viktor meghívta svéd kollégáját Budapestre, ám míg Kristersson a döntés kimondását követően látogatna Magyarországra, Orbán azt várná tőle, hogy ezt a szavazás előtt tegye meg.

A svéd mérsékelten jobboldali lap szerint az USA nyomása is növekszik a magyar kormányon, idézték az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnökét, Ben Cardint, aki szerint bizonyos szankciókat is életbe léptethetnek Magyarországgal szemben, amennyiben Budapest nem ratifikálná a svéd csatlakozást.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240205_NATO_csatlakozas_sved_beszamolo_lapok_orszaggyules

Részvény: