Támadás Sztrij ellen, Lvov régióban – rakéták és Sahedek repülnek a város felé

A közelmúltban az éjszaka az orosz csapatok újabb csapást mértek Ukrajna civil lakosságára, és ezúttal hangos robbanásokat éreztek a Lvov régió lakói, különösen Sztrij városa és környéke. Érdemes megjegyezni, hogy a csapások egyre közelebb kerülnek a Kárpátaljai régió határához, ami azt jelzi, hogy az orosz csapatok fokozzák támadásaikat, könyörtelenséget és agressziót tanúsítva.

A sztrijai robbanások a legutóbbi támadás következményei voltak. A helyi lakosok szerint több mint öt erős csapást mértek a városra. Az erről szóló információt Makszim Kozickij, a lvovi regionális államigazgatás vezetője is megerősítette, és arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak menhelyeken és legyenek óvatosak.

A város elleni támadások újabb hulláma a kora reggeli órákban új légiriadó idején történt. Kozickij szerint a MiG-31K-ról indított ellenséges rakéták Sztrij és környéke felé tartottak. Megjegyzendő, hogy a támadás a város kritikus infrastruktúrája ellen irányult, ami tűzhöz vezetett a támadás helyszínén. Az áldozatokról egyelőre nincs információ.

“Az ellenség MiG-31K-ról Kinzsal rakétákkal támadta meg Lvov régióját” – írta Kozickij.

Érdemes megjegyezni, hogy több támadó drón- és rakétacsoportot figyeltek meg a Lvov régió feletti égbolton, amelyek gyakran változtatták irányukat azzal a céllal, hogy megtámadják a kritikus infrastruktúrát. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Lvov városa elleni támadás nem történt meg.

Válaszul ilyen kíméletlen orosz támadásokra, az ukrán csapatok ennek megfelelően az elmúlt napokban sikeresen mértek erős csapást az orosz csapatok logisztikájára, különösen a Krím-félszigeten. Ennek eredményeként megsérültek a Jamal és az Azov nagy partraszállító hajók, az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flotta kommunikációs központja és több infrastrukturális létesítménye. Érdemes megjegyezni, hogy az ukrán fegyveres erők pontosan katonai létesítményekre csapnak le, ellentétben Oroszországgal, amely könyörtelenül támadja az ukrán lakosságot.

A Reaktivna poshta civil szervezet alapítója, Pavel Narozsnij katonai szakértő a Radio NV műsorában úgy nyilatkozott, hogy a csapást nagy valószínűséggel a Storm Shadow cirkálórakétákkal vagy egy módosított Neptunusszal hajtották végre. Magát a támadást erőteljesnek minősítette, aminek következtében az orosz logisztika szenvedett.

“Oroszországnak jó néhány nagy partraszállító hajója van, mivel ez valószínűleg már a hatodik hajó. Ha nem csak megsérültek, hanem megsemmisültek, az szintén nagyon erős csapás a logisztikára nézve. Mivel ezek a hajók akár egy zászlóaljat (300 katona) vagy páncélozott járműveket szállíthatnak. Oroszország azonban általában ilyen hajókat használ lövedékek, aknák és lőszerek szállítására. Más szóval, ez nagyon erős csapás az orosz logisztikára” – hangsúlyozta Narozsnij.

Az ezekre a támadásokra való hivatkozások azt mutatják, hogy az ukrán fegyveres erők egyre hatékonyabbak és felelősségteljesebbek a harctéren, és az orosz agresszióval szembeni fellépéseikben a megszállt területeken.

Részvény: