Szalmonella-fertőzés miatt leállt a magyarok egyik kedvenc édességgyártójának üzeme

Újból le kellett állítani a gyártást a Ferrero egyik üzemében.

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt – idézi a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lapot az MTI. A napilap internetes oldalán csütörtökön közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.

A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben.

Tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt.

A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív” – tudatta.

Nem először jártak így a szalmonellával
A napilap azt írta, a Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét”, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-Bons, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/ferrero-szalmonella-fertozes-beligum-edesseggyartas.774110.html

Részvény: