Sürgősen kórházba szállították a szerb elnököt

Szerbiai médiaértesülések szerint Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt sürgősen kórházba szállították. Az elnök azóta megszólalt, és elmondta, hogy érzi magát. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen egészségügyi probléma állhat a háttérben.

Kórházba került Aleksandar Vucic szerb államfő: ez a helyi sajtóértesülések szerint már három héten belül a második alkalom. Ugyanakkor az államfőt nem a helyi „honvédkórházba” szállították.

Először a b92 nevű szerb portál írt arról, hogy az államfőt kórházba szállították. Cikkükből nem derült ki, hogy pontosan mi miatt kellett kórházba vinni az elnököt.

A szerb elnök fia, Danilo Vucic a közösségi oldalakon küldött támogató üzenetet édesapjának, akinek jobbulást kívánt.

Szandra Bozics, a szerb törvényhozás házelnökhelyettese is megszólalt, Twitter-bejegyzésében ő is azt üzente a szerb elnöknek, hogy nem adhatja fel, hiszen a szerb népnek szüksége van rá.

Aleksandar Vucic megszólalt: így érzi magát
Egyes helyi sajtóbeszámolókban azt is felvetették: elképzelhető, hogy Aleksandar Vucicot ismét egy kardiovaszkuláris megbetegedés miatt kellett kórházba szállítani. A szerb elnököt négy évvel ezelőtt már kezelték szív-és érrendszeri problémák miatt, a helyi sajtó pedig cikkezett már arról, hogy Aleksandar Vucicnak magas a vérnyomása.

Az orosz Szputnyik hírügynökség szerbiai portálja péntek reggel arról számolt be, hogy sikerült elérniük a szerb elnököt, aki azt mondta nekik: „Jól vagyok. 12 órától kampánykörútra indulok Szerbiában” – írja az Index.

Hadiipari együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor Szerbiában
Belgrádban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Aleksandar Vucic szerb államfővel; a megbeszélés fő témája a két ország hadiipari együttműködésének elmélyítése volt

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/aleksandar-vucic-szerb-elnok-korhaz.770590.html

Részvény: