Rögtönzött robbanószerkezeteket használnak az oroszok

2023 júniusában számos jelentés érkezett arról, hogy az orosz erők több tonna robbanóanyaggal megpakolt, elavult páncélozott járműveket használtak járműben szállított rögtönzött robbanószerkezetként – írta csütörtöki jelentésében a brit védelmi minisztérium.

A legénység valószínűleg kiszabadul a járműből, miután elindult. A legtöbb orosz ilyen esetet Marinka környékén, Donyeck város közelében jelentették, és napokkal azután kezdődtek, hogy a csecsen egységek megerősítették a területet, ezért jó eséllyel ők alkalmazzák ezt a taktikát.

A jelentés megjegyzi, hogy a módszer az 1990-es években zajló csecsen háborúkig nyúlik vissza és az Ukrajnában harcoló csecsenek 2023 januárjában is készítettek hasonló eszközöket. Az oroszországi járművek, amelyekből a katonák az indulás után kiszállnak, a páncéltörő aknák és a közvetlen tűz miatt jobbára azelőtt felrobbannak, mielőtt elérték volna a céljukat, ezért kérdőjeles a hatékonyságuk. Ugyanakkor rendkívül nagy robbanásokat okoznak, ami pszichológiai hatással lehet az ukrán erőkre.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/07/13/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-elo-2023-julius-13/#rogtonzott-robbanoszerkezeteket-hasznalnak-az-oroszok

Részvény: