Oroszországban lendületet vesz a mozgósítás új hulláma

Oroszországban a médiakiadványok alapján újra megindul a mozgósítás. A helyi lakosságot biztosították arról, hogy a tavalyi nagyszabású honvédségi toborzás után még nincs szükség új élőerőre, a valóságban azonban másképp néz ki a helyzet.

Az orosz tömegtájékoztatás szerint a szentpétervári lakosok üzeneteket kezdtek kapni telefonjukra, hogy megjelenjenek a katonai biztosság előtt.

Az üzenetben az áll, hogy a férfiaknak meg kell jelenniük az adatellenőrzésen, de a látogatás után szerződést ajánlanak nekik az orosz hadsereggel.

Érdekes, hogy az orosz védelmi minisztérium beszélt a mozgósítás megkezdésének terveiről SMS-üzenet segítségével. Andrej Kartapolov, az Állami Duma védelmi bizottságának vezetője kijelentette, hogy az ilyen jelentések nem minősülnek behívójegyként. Szerinte az üzenetek “csak egy értesítés arról, hogy a behíbójegyet már alakították az “Közszolgáltatások” programban”.

A publikációhoz fűzött megjegyzésekben a felhasználók megerősítik, hogy felhívták a katonai biztost, és megerősítették a postázás tényét. Az oroszokat komoly büntetésekkel kezdték fenyegetni, ha nem jelentek meg a katonai biztosnál. Oroszországban is nemrégiben kezdték kiküldeni az első elektronikus behívókat. Az oroszok most félnek belépni a közszolgáltatások portáljára.

Az orosz rakétagyárokban az Ukrajna elleni háborúba munkásokat kezdtek agitálni. Fizetést ígérnek nekik az ukránok meggyilkolásáért.

Erről a közösségi oldalak számolnak be. Tehát az orosz mérnökök-kozmonautákat és rakétamérnököket toborozzák az orosz hadsereg új, “Urán” nevű zászlóaljába.

A Roszkoszmosz belső honlapján közzétett hirdetések azt ígérik, hogy “lélekben, akaratban és testben erősre tanítják őket”. Ugyanakkor az Orosz Föderáció hatóságainak 48 év alatti fizikálisan alkalmas férfiakra van szükségük.

A toborzási kampány annak a jele, hogy Oroszország folyamatosan küzd újoncok keresése érdekében az ukrajnai háborúba.

Az űrügynökségtől származó toborzások megerősítik, hogy Oroszország egyre inkább feláldozza tapasztalt szakembereket az ukrajnai győzelem elhalványuló reményében. De nem valószínű, hogy a rakétamérnökök gyalogossá átalakítása jó lehetőség Oroszország jövőjének szempontjából.

Minden egyet mond nekünk, Oroszország nem értékeli az emberi életet, az semmit sem jelent nekik. A legfontosabb, hogy bármilyen eszközzel elérje a céljait, emberéletek tízezreit, akár százezreit áldozza fel érte, majd az áldozatok családjainak jegyet felajánlani a cirkuszba. Oroszország egyre inkább zsákutcába hajtja gazdaságát és polgárai jobb élethez való jogát.

De már az egész világ látja az eredményt. Oroszország kolosszális veszteségeket szenved anyagilag és emberéletekben is. Úgy tűnik, Oroszország úgy döntött, hogy a végéhez megy, mégpedig szomorú fináléjának végéhez.

Részvény: