Oroszország felszólította az ukrán nagykövetségek munkatársait, hogy pártoljanak át Moszkvához

Az Ukrajnát megtámadó Oroszország arra próbálja rávenni az ukrán nagykövetségek munkatársait, hogy menjenek át Moszkvába – írja a Guardian az orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat közleményre hivatkozva.

Ebben a külügyi hírszerzés azt üzeni az ukrán diplomáciai képviseletek és az állami szervek külföldi képviseletei dolgozóinak, hogy „ha felelősséget éreznek a szülőföldjük, sorsáért, Európa békéjének és stabilitásának biztosításáért”, valamint ha „annak a bűnöző kijevi rezsimnek a nyomása alatt állnak”, amely „Ukrajnát nemzeti katasztrófához vezette”, akkor menjenek Moszkvába, ahol a közlemény szerint a dezertáló dolgozók és a szeretteik biztonságát is garantálják.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség idézi a szolgálat igazgatóját, Szergej Nariskint, aki szerint „folyamatosan romlik belpolitikai és társadalmi-gazdasági helyzet”, illetve „a rezsim elnyomó módszereket irányítja a kijevi államapparátust” és ez egyre inkább érinti a külföldi ukrán missziók személyzetét is. Az oroszok azt is állítják, hogy a külföldi ukrán intézményekben „nagyszabású tisztogatásokat hajtanak végre”.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/06/20/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-tudositas-elo-hirfolyam-junius-20/#oroszorszag-felszolitotta-az-ukran-nagykovetsegek-munkatarsait-hogy-partoljanak-at-moszkvahoz

Részvény: