Oroszország a nukleáris fegyverek infrastruktúrájába tervez beruházni

Oroszország védelmi minisztere közölte: 2023-ban a nukleáris fegyverkezési infrastruktúrára fejlesztésére összpontosítanak, beleértve az új rakétarendszerek befogadására alkalmas létesítmények bővítését.

Szergej Sojgu szerdán a tárca vezetőségi ülésén elmondta, hogy jövőre prioritás ez jelenti majd a prioritást Oroszország számára.

A legnagyobb 2023-as beruházások tervezésekor különös figyelmet fordítanak majd a stratégiailag fontos nukleáris haderőre

– idézte Sojgut a RIA állami hírügynökség.

Hétfőn Oroszország elhalasztotta a nukleáris fegyverekről szóló tárgyalásokat az Egyesült Államokkal, és közölte, hogy azokat átütemezik, a késedelmet azonban nem indokolták. A jelenlegi Start-szerződés 2026-ban jár le.

Sojgu azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin részleges mozgósítási parancsa óta, két hónap alatt 300 ezer tartalékost, köztük önkénteseket képeztek ki – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A miniszter hozzátette: több mint 100 kiképzőtábort használtak Oroszországban és Fehéroroszországban.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/30/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-november-30/#oroszorszag-a-nuklearis-fegyverek-infrastrukturajaba-tervez-beruhazni

Részvény: