Orbán Viktor: Martin Schulz akarja eldönteni, ki európai és ki nem

Orbán arra reagált, hogy az Európai Parlament volt elnöke, Martin Schulz szerint Orbánt és Kaczynskit reménytelen visszaintegrálni Európába.

Martin Schulz képtelen szakítani a kommunizmussal, ő akarja meghatározni, ki európai és ki nem – írta Orbán Viktor Twitteren –, miután az Európai Parlament volt elnöke azt mondta Orbánt, Kaczynskit reménytelen visszaintegrálni Európába.

„Jó látni, hogy Martin Schulz visszatért a nyugdíjból. Most ő akarja eldönteni, hogy ki európai és ki nem. Úgy tűnik, hogy egyesek nem tudják elengedni a kommunizmust” – írta legújabb bejegyzésében Orbán Viktor kormányfő.

Arra reagált a magyar miniszterelnök, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament volt szociáldemokrata elnöke úgy vélte, hogy tévúton jár az Európai Néppárt első embere, Manfred Weber, amikor a szélsőjobb segítségével igyekszik megőrizni a mérsékelt jobboldal vezető szerepét Strasbourgban, mert ebből csak az lesz, hogy a Bizottság következő elnöke az Orbánoktól és Kaczynskiktől függ majd.

Szerinte ezzel csak utat nyit a populista vezetők további előretörésének. Őket viszont lehetetlen újra bevonni az uniós politikába, mert az értékek nem érdeklik őket, csak az EU-pénz – de Orbánt talán már az sem, ő már olyan jelzéseket küld, hogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230809_Martin_Schulz_Manfred_Weber_Orban_Viktor_Europai_Parlament_EP_Europai_Neppart_EPP

Részvény: