Orbán úgy intézte, hogy Lázár és Rogán együtt dolgozzon a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésén

Hévízre kiemelt fejlesztésként tekint a kormány, a Hévíz-Balaton Airport fejlesztésének feladatát Lázár Jánosnak és Rogán Antalnak együtt kell csinálnia, legalábbis ez derül ki egy friss kormányhatározatból.

Három nappal azután, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kedden a parlament gazdasági bizottságában elmondta, hogy Hévíz és Tokaj lesz a két kiemelt turisztikai célpont, amelyek fejlesztésére a kormány a következő években komoly forrásokat szán, péntek este meg is jelent az erről szóló kormányhatározat – írja a Telex.

A kormányhatározat szerint „a magyarországi gyógyturizmus fejlesztése érdekében” átstrukturálják Hévízgyógyfürdő intézményrendszerét, és új üzemeltetési modellt alakítanak ki Hévízgyógyfürdő, valamint a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez.

Hévízgyógyfürdő turisztikai célú vagyonelemeit (pl. Hévízi-gyógytó, Hotel Spa Hévíz) egy új, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tulajdonában lévő gazdasági társaság üzemelteti a jövőben. Ennek a cégnek alapításához 100 millió forintot különít el a kormány.

Rogán Antal feladata lesz, hogy az MTÜ vezetésével előkészítse a hévízi fejlesztésekhez szükséges jogszabály-módosításokat és intézkedéseket, de a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséhez szükséges feladatok előkészítését és megvalósítását az építési és közlekedési miniszterrel, Lázár Jánossal közösen csinálja majd.

A korábbi években Lázár és Rogán viszonya korántsem volt felhőtlen, a két politikus gyakran rivalizált egymással.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20231118_Orban_ugy_intezte_hogy_Lazar_es_Rogan_egyutt_dolgozzon_HevizBalaton_Airport_fejlesztesen

Részvény: