Orbán távozásakor összefeszültek a rohamrendőrökkel a román nacionalisták – videó

Tudósítóink szerint csak a román rendőrök profizmusán múlott, hogy nem lett komoly balhé a magyarok és a románok között.

Orbán Viktor tusványosi beszéde után volt egy kisebb feszültség a tusnádfürdői fesztivál bejáratánál román zászlókkal demonstráló nacionalisták és a magyar miniszterelnök helyi hívei között, azonban a rendőrök helyszíni tudósítóink beszámolója szerint profin kezelték a helyzetet: visszaszorították a tüntetőket és utat nyitottak a miniszterelnök konvojának:

Orbán konvoja után magyarok érkeztek, tőlük a rendőrök szintén elszeparálták a román tüntetőket. Tudósítónk azt írta: csak a rendőrökön múlott, hogy nem verekedtek össze itt a magyarok és a románok. A magyarok a székely himnuszt énekelték, miközben elvonultak a románok mellett:

A román nacionalisták már jó előre bejelentették, hogy idén is demonstrálni akarnak Orbán tusnádi beszéde alatt. Ahogyan tavaly, úgy most is egy „Erdély örökre román föld” feliratú drapériát lengettek, és a rendezvény bejáratánál gyűltek össze, ahol rohamrendőrök álltak velük szemben.

Orbán a beszéde elején említést is tett erről, mondván: románok hadán keresztül érkezett a színpadhoz, de üdvözli a román érdeklődőket is.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230722_orban_tusvanyos_roman_nacionalistak_tuntetes

Részvény: