Nikki Haley legyőzte Trumpot Washingtonban

Megszerezte első győzelmét a republikánus előválasztáson Nikki Haley. Washington DC-ben a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, a visszatérésére készülő Donald Trump ezúttal 33,2 százalékkal második lett (az amerikai főváros erősen demokratapárti, mindössze 23 ezer regisztrált szavazója van itt a republikánusoknak).

Ezzel Nikki Haley lett az első nő a republikánus párt történetében, aki meg tudott nyerni egy előválasztást.

Ugyanakkor a volt ENSZ-nagykövet, dél-karolinai kormányzó számára az elnökjelöltség ezen a ponton majdhogynem elérhetetlen távolságba került: Haley az eddigi kaukuszok és előválasztások során, washingtoni sikerével együtt, 19 küldöttet szerzett Trump 247-ével szemben (a folyamat végén ők választják meg a nemzeti konventen a párt elnök- és alelnökjelöltjét). A volt elnök idáig az összes államban fölényesen nyert: múlt szombaton simán hozta Missourit, Idahót és Michigant is.

Kedden 13 államban, köztük a legnépesebbekben, Texasban és Kaliforniában is előválasztást rendeznek, melyeken összesen 865 küldöttet osztanak ki. Az elnökjelöltség elnyeréséhez legalább 1215 küldöttre van szükség.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/03/04/nikki-haley-legyozte-trump-washington-republikanus-elovalasztas/

Részvény: