Netanjahu a Hamászt okolja, amiért Izrael idáig szándéka ellenére sem tudta minimalizálni a civil áldozatok számát

Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy a Hamász elleni gázai harcok során a civilek ne kerüljenek veszélybe, beleértve a menekülésre felszólító szórólapok ledobását, de az áldozatok minimalizálására tett kísérletek idáig nem jártak sikerrel – értékelt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön.

A CBS News arról kérdezte Netanjahut, hogy nem szítja-e tovább a gyűlöletet az, hogy Izrael az október 7-ei eseményekre hivatkozva több ezer palesztint gyilkol meg Gázában.

Az összes civil halálos áldozat tragédia. Senkinek sem kéne meghalnia, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyetlen civil se kerüljön veszélybe, míg a Hamász ennek pontosan az ellenkezőjében érdekelt. (..) Szórólapokat küldünk, felhívjuk őket telefonon, és azt mondjuk: »menjetek el!« És sokan el is mentek.

– értékelt Netanjahu az amerikai hírtelevíziónak.

A Gázai övezet elleni izraeli támadásokban már 12 ezren veszítették életüket, vagyis a 2,2 milliós térség lakosságának fél százaléka halt meg az elmúlt bő egy hónapban. Az áldozatok negyven százaléka kiskorú.

Megpróbáljuk a lehető legkevesebb civil áldozattal végrehajtani a feladatot. Erre törekszünk: a civil áldozatok minimalizálására. De sajnos nem vagyunk sikeresek

– mondta az izraeli kormányfő.

Forrás:(Háárec)

Részvény: