Nem tudja kellő mértékben támogatni az orosz légierő a szárazföldi hadműveleteket

Hiába hajtanak végre napi 100 bevetést is, a mozgásterük az oroszok által ellenőrzött területekre korlátozódik az erős ukrán légvédelem miatt.

Az orosz légierő továbbra is jelentős mértékben igyekszik támogatni a szárazföldi műveleteket Ukrajnában, ám ezek az erőfeszítéshez képest lényegesen alacsonyabb hatékonysággal bírnak – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb tájékoztatásából.

A nyár folyamán az orosz légierő jellemzően napi 100 harcászati bevetést is végrehajtott, ám a gépek mozgástere szinte kizárólag csak az oroszok által ellenőrzött területekre korlátozódott az erős ukrán légvédelem jelentette fenyegetés miatt. Az oroszok ezt azzal próbálták kiküszöbölni, hogy a bombáikat vitorlázásra alkalmas kiegészítőkkel látták el, így azok akár több kilométert is képesek megtenni a becsapódást megelőzően, viszont cserébe nem túl pontosak.
Az ukrán ellentámadás júniusi megindulásakor az orosz támadóhelikopterek hatékonynak bizonyultak, ám az utóbbi hetekben az orosz harcászati légierő kevésbé tűnik eredményesnek a dél-ukrajnai hadszíntéren.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230807_haboru_Ukrajna_orosz_legiero_brit_vedelmi_miniszterium

Részvény: