Nem küld több elítéltet a Wagner a frontra

A Wagner orosz magánhadsereg a jövőben nem toboroz katonákat elítéltek között – ezt a Reuters szerint Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscsapat alapítója jelentette be csütörtökön.

A bejelentés azt követően történt, hogy Ukrajna nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen látható, amint a Wagner zsoldoscsoport orosz katonái egy súlyosan megsérült parancsnokukat elrángatják a harcokból, majd egy lapátnak látszó tárggyal megverik. Az esetet egy ukrán drón rögzítette Bahmut közelében.

A Wagner 2022 nyarán kezdett rabokat toborozni az orosz büntetés-végrehajtási intézetekben. A korábban kilenc évet börtönben töltő, később vendéglátó-ipari vállalkozóként meggazdagodó és Putyin bizalmasának számító Prigozsin kegyelmet ajánlott fel az elítélteknek, ha hat hónapot túlélnek Ukrajnában.

Arról nem közöltek adatokat, hogy hány elítélt csatlakozott a zsoldossereghez, de a novemberben közzétett orosz büntetés-végrehajtási adatok szerint az ország börtönnépessége több mint 20 ezerrel csökkent augusztus és november között.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/09/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-februar-9/#nem-kuld-tobb-eliteltet-a-wagner-a-frontra

Részvény: