Nem javul Ferenc pápa állapota, a pápamobilba sem tudott bemászni – videó

A katolikus egyházfő ezúttal is segítséget kért ahhoz, hogy felolvassa beszédét, majd többen próbáltak segíteni neki, hogy fel tudjon lépni egy-két lépcsőfokot a pápai járműre.

Úgy tűnik, nem javul a 87 éves Ferenc pápa egészségi állapota: az egyházfő hosszú ideje küzd légúti betegségekkel, múlt héten pedig kórházban volt, ahol meg nem nevezett vizsgálatokat végeztek rajta – írja az AP. A vizsgálatok eredményeit sem hozták nyilvánosságra.

A pápa egész télen küzdött a megfázással, influenzával és hörghuruttal. Az év végén CT-vizsgálatnál kizárták nála a tüdőgyulladást, de így is volt olyan pápai látogatás, amit a hörghurut miatt kellett lemondania. Emellett egy korábbi térdrepedés és ínszalag-gyulladás következményeivel is küzd.

Ezúttal egy olyan felvételt tettek közzé, amelyen az látszik, hogy a pápa beszéde végén még segítséggel és bottal sem tud fellépni a pápamobilhoz támasztott lépcsőfokokra, noha eddig a bot vagy a segítői támogatása elegendőnek bizonyult.

A pápa emellett ezúttal is segítséget kért ahhoz, hogy felolvashassa a katekizmust, ahogy tette azt az elmúlt napokban is.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20240307_nem-javul-ferenc-papa-allapota-a-papamobilba-sem-tudott-bemaszni-video

Részvény: